Cererile de recuzare din dosarele lui Priboi, respinse in corpore

Tribunalul Bucuresti a considerat ca nici unul dintre cei actionati in judecata de deputatul PSD nu are motive sa se teama de obiectivitatea judecatorilor de la Sectorul 1

Magistratii Tribunalului Bucuresti le-au acordat ieri vot de incredere colegilor de la Judecatoria Sectorului 1, care fusesera recuzati in procesele pe care deputatul PSD Ristea Priboi le-a intentat istoricului Marius Oprea, muncitorului brasovean Werner Sommerauer, precum si lui Eugen Vancica si ziaristilor Petre Mihai Bacanu si Cornel Nistorescu. La ultimul termen de judecata a acestor cauze, avocatii lui Eugen Vancica si Petre Mihai Bacanu au recuzat-o pe judecatoarea Ana Maria Ungureanu, intrucat aceasta ar putea fi partinitoare pe timpul derularii procesului, ca urmare a publicarii in cotidianul "Romania Libera" a unor articole incriminatoare la adresa ei. Aparatorii au apreciat atunci ca judecatoarea Ungureanu fusese numita deliberat pentru judecarea procesului, din moment ce dosarul a fost repartizat initial altui magistrat. Raspunzand avocatului, judecatoarea a sustinut ca a fost numita sa judece acest dosar doar pentru acel termen, din cauza ca magistratul caruia i-a fost repartizat cazul este bolnav si nu se poate prezenta in instanta. Potrivit procedurii, cererea de recuzare ar fi trebuit solutionata de presedintele Judecatoriei Sectorului 1, Nicu Jidovu, insa avocatii si-au extins actiunea si impotriva acestuia, ca de altfel a intregii instante de la Sectorul 1. Motivul l-a reprezentat faptul ca Nicu Jidovu se mai pronuntase anterior asupra unei recuzari formulate de Werner Sommerauer. Astfel, dosarele au fost inaintate Tribunalului Bucuresti, care a respins ieri ca neintemeiate cererile de recuzare.

Werner Sommerauer l-a acuzat pe deputatul PSD, intr-o carte publicata de curand, ca a fost unul dintre cei care l-au batut in timpul anchetei care a urmat revoltei din noiembrie 1987, de la Brasov. (Adrian ARTENE)