Membrii Asociatiei "15 Noiembrie" il sustin pe Werner Sommerauer

Victimele tortionarilor solicita sa-si vada dosarele intocmite de fosta Securitate

Conducerea Asociatiei "15 Noiembrie 1987" il va sustine pe muncitorul brasovean, participant la revolta din 1987, care a lansat acuzatii la adresa deputatului PSD Ristea Priboi, in eventualitatea unui proces, au declarat ieri reprezentantii asociatiei. "I-am promis lui Werner Sommerauer ca vom merge cu totii la proces sa-l sustinem, daca se va pune problema unui proces. Daca Ristea Priboi se considera nevinovat, ni se pare normal sa il actioneze in instanta pe Werner", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Danut Iacob, vicepresedintele asociatiei. La randul sau, presedintele asociatiei, Florin Postolachi, a declarat ca Werner Sommerauer "este cinstit prin excelenta si nu ar glumi cu astfel de acuzatii".

Membrii Asociatiei "15 Noiembrie 1987" au anuntat, tot ieri, ca vor apela la forurile internationale daca nu le vor fi aratate dosarele care le-au fost intocmite de fosta Securitate.

"Am mai facut o adresa in luna septembrie catre CNSAS prin care am solicitat sa ne vedem dosarele. Stim ca exista atat dosare individuale, cat si un dosar-cadru cu ce s-a intamplat atunci, in noiembrie 1987, si vrem sa stim si noi cine ne-a batut. Ni s-a spus ca trebuie sa asteptam pana cand organismele care se ocupa de studierea dosarelor sa vada daca ni le pot pune sau nu la dispozitie pentru a vedea daca nu aduc atingere sigurantei nationale", a declarat Postolachi. Membrii asociatiei solicita dosarele de securitate inca din urma cu zece ani. "Stim ca exista la SRI o caseta cu revolta din 1987 filmata de un belgian si vrem sa o vedem si noi", a precizat acesta.