Inca un brasovean il acuza pe deputatul PSD Ristea Priboi

Liberalii au prezentat, duminica, intr-o conferinta de presa, marturia unui alt fost muncitor, de la Uzina Tractorul, care l-a recunoscut pe Ristea Priboi printre cei implicati in anchetarea si prigonirea revolutionarilor de la Brasov din 1987.
Marturia a fost luata de istoricul Stejerel Olaru, sub forma de interviu inregistrat pe o caseta audio, de la Gheorghe Duduc, fost muncitor la Tractorul Brasov in 1987, in prezent pensionar.
In inregistrarea de pe caseta pusa la dispozitia presei, Duduc afirma ca a fost arestat pe data de 15 noiembrie 1987, in fata Prefecturii din Brasov. "Dupa patru zile de ancheta, am fost introdus intr-o camera patrata, la un subsol, am fost rastignit in acea camera. Am stat o ora si jumatate acolo", declara fostul muncitor.
El precizeaza ca, dupa ce i-au fost scoase lanturile si bila de la picioare, a fost luat de doi militieni, care l-au dus la ancheta intr-un birou, unde erau trei persoane civile. "Erau trei persoane si un cetatean cu par alb pe care acum doua zile (n.r. - inregistrarea a fost facuta pe data de 14 noiembrie 2002) l-am vazut la televizor de patru ori", a mentionat Duduc.
Ristea Priboi "statea in picioare intre doua mese si a asistat la intrebarile care imi erau puse de catre cei trei indivizi necunoscuti", spune Duduc.
Fostul revolutionar de la Brasov mai spune ca, dintre toti cei care se aflau in camera, Priboi a fost singurul care nu s-a recomandat si care, pe durata celor 45 de minute cat a durat ancheta, "facea niste semne catre cei care erau acolo, inclusiv catre cel care ma tortura".
Duduc a precizat ca, in urma semnelor facute din ochi, din umeri si din cap de catre Priboi, el era lovit mai tare, la stomac si la ficat. "Nu mi-a fost greu sa-l recunosc, pentru ca la prima vedere a lui mi s-a parut o figura cunoscuta. Dupa 4-5 minute, la televizor a mai fost aratat inca de vreo doua ori si atunci am constatat ca acest om, Priboi, a fost cu mine la ancheta", a afirmat Duduc.