Alocutiunea Stefanei Bianu la Simpozionul
"De unde a inceput Jos Ceausescu !"

Alocutiunea Stefanei Bianu la Simpozionul «  De unde a inceput Jos Ceausescu ! » al Asociatiei 15 noiembrie- Brasov 14 noiembrie 2004

 Va sunt recunoscatoare pentru onoarea ce mi-ati facut-o de a fi astazi in mijlocul dumneavoastra.
 
 Ma prezint, provin dintr-o familie decimata in inchisorile comuniste, inainte de a studia la seral Politehnica am lucrat in uzina, ca muncitor de inalta calificare, in urma absolvirii scolii '' Iosif Ranghet'', in occident am avut sansa de a lucra la proiecte gigantice si cred ca am inteles secretele albe sau mai putin albe ale succesului sistemului capitalist.

 In exil am activat in cadrul asociativ si am inteles caracterul sau derizoriu, sunt acum sigura ca trebuie de ajuns la paine si la cutit.

 Va transmit mesajul   romanilor din afara hotarelor, cei care sunt preocupati de soarta si democratia tarii, de imaginea reala, nu cea sablon creata de sistem.
 In februarie anul acesta, Congresul Partidului Popular European, majoritar in Parlamentul european,  a condamnat comunismul ca si nazismul prin  Rezolutia 7, al carui punct 10 este similar cu Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
 Ar fi 4 deziderate care ar putea ameliora imaginea actuala a Romaniei :
BOR ca si Majestatea Sa, Regele Mihai, sa recunosaca rezolutia 7 a PPE-ului .
Partidele care se doresc democrate sa adopte in statutul 8 al Proclamatiei de la Timisoara .
Arhivele politiei politice si a PCR sa fie eliberate de sub tutela actuala conforma legii deconspirarii.
In privinta eradicarii marii coruptii Uniunea Europeana poate analiza conturile secrete din bancile occidentale ale oamenilor politici si de afaceri romani.
De asemeni tin sa va transmit ca noi credem in  procesul comunismului, care va avea loc. De aceea va anunt infiintarea urmatoarelor  organizatii :
I. Actiunea pentru Eliberarea Romaniei cu portalul www.procesulcomunismului.com in Canada de catre Ioan Rosca.
II. Comitetul de Solidaritate si Monotorizare Roman la Paris de catre un grup de intelectuali printre care si Paul Goma.
III. Centru de Investigare al Crimelor Comunismului sub conducerea lui Ticu Dumitrescu, Horia-Roman Patapievici si Marius Oprea.
Tin sa aduc omagiul nostru :
Tuturor celor care edifica memoria,incepand cu Memorialul  Sighet si Memorialul Durerii.
Tuturor celor care scriu despre suferintele lor si a altora, traindu-le inca odata.
Tuturor tinerilor istorici care documenteaza trecutul comunist al Romaniei, trecut care isi ia seva din noi toti si astazi.
Aduc in special omagiu nostru curajului muncitorilor din Brasov si mamelor, sotiilor, fiicelor, surorilor care au fost alaturi de ei.
In final, pentru ca suntem in campanie electorala:
Salutam proiectul Pentru un Parlament Curat.
Si credem ca pentru alegerile din 2008 Asociatia 15 noiembrie trebuie sa-si pregateasca de pe acum candidatul propriu.


Va multumesc,
Stefana Bianu