Monitorul Expres Cititori

„Merita mult mai mult cei care au sfidat în '87 autoritatile comuniste“

Pentru brasoveni, ziua de 15 noiembrie are o importanta deosebita. A fost ziua în care, în 1987, muncitorii au demonstrat ca regimul comunist poate fi învins prin miscari de strada. Unii analisti au afirmat, dupa 1990, ca primul pas al Revolutiei a fost miscarea de la 15 noiembrie 1987. Din pacate autoritatile nu au acordat si nici acum nu acorda importanta si respectul cuvenite membrilor Asociatiei 15 Noiembrie. Poate si pentru ca membrii acesteia nu si-au revendicat drepturile cu aceeasi tarie ca ceilalti revolutionari.


Constantin Terzea, 69 de ani, pensioner


„Din moment ce la putere au fost si sînt tot fostii comunisti, e explicabil de ce membrilor Asociatiei 15 Noiembrie nu li s-a acordat respectul pe care îl merita. La nivelul puterii politice de acum, multi au avut functii importante atunci. Ar trebui ca macar acum, dupa atîtia ani, lucrurile sa se schimbe“.


Adi Nicula, 37 de ani, medic


„Ca în toate asociatiile de revolutionari nu a existat o transparenta totala. E o lupta continua între diferite grupuri de interese care vor sa obtina mai mult decît ceilalti. Probabil ca cei de la «15 Noiembrie» nu fac parte din nici un astfel de grup de interese si nici nu-si revendica la fel de vehement drepturile“.


Jean Cojocaru, 59 de ani, pensionar


„Brasovenii au fost considerati mereu mari razvratiti, iar Brasovul a fost neglijat de autoritati. Merita mult mai mult cei care au sfidat în '87 autoritatile comuniste. Niciodata nu au avut statutul revolutionarilor din '89. Pe de alta parte multi din cei care atunci au fost în strada nu mai sînt printre noi“.