Editia a XlV-a a „Crosului 15 noiembrie”

Pe traseul parcurs de participantii la revolta anticomunista a muncitorilor de la Întreprinderea de Autocamioane la 15 noiembrie 1987, mâine se organizeaza a XlV-a editie a concursului „crosul 15 noiembrie”.

Este pentru a treia oara când concursul are caracter international, fiind prevazut în calendarul „Federatiei Române de Atletism”. Traseul are o lungime de 5km pe urmatorul parcurs: SC Roman SA – Calea Bucuresti – Spitalul Judetean – Hidromecanica – Cinematograful Patria – Teatrul Dramatic – Prefectura Brasov. Concursul este deschis tuturor categoriilor de participanti, el desfasurându-se în conformitate cu Regulamentul Federatiei de specialitate.

Concursul fiind international si-au anuntat participarea atleti valorosi din Ungaria si Republica Moldova, printre acestia numarându-se campionul tarii vecine la 3.000m obstacole, Ion Luchianov, campionul la 5.000m, Ruslan Olar, Sergiu Lungu, maghiarul Zoltan Benedek acreditat cu 28:30 la 10.000m si campionul Ungariei la 5.000m Oliver Bodor cu un forte bun rezultat de 13'14''.
Concursul este dotat cu premii deosebit de frumoase: locul l: 25 milioane lei; locul ll: 15 mil lei; locul lll: 10 mil lei, iar locul Vlll: 3 mil lei. La concursul „Grand Prix” numai pentru concurentii români s-au prevazut premii de 1,3 mil lei (locul l), 700 mii lei (locul ll), 300 mii lei (locul lll), pentru fiecare categorie de vârsta.
De asemenea se vor face clasamente separate pentru sportivii amatori iar primii trei clasati la fiecare categorie de vârsta vor primii 500 mii lei, 300 mii lei si respectiv 20 mii lei. Organizatorii vor mai acorda si alte premii speciale, pentru cel mai tânar concurent.

La concurs vor fi prezenti si câstigatorii editiei trecute, Cristina Grosu si Maghiar Szolt. Startul întrecerii va fi dat de catre decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport al Universitatii Transilvania, conf. univ. Dragos Ionescu.
Premiile acordate au fost obtinute datorita Prefecturii Judetului Brasov a Primariei Municipiului si firmei „Connex”. Sponsorul editiei trecute „European Drinks” a renuntat de aceasta data.